Clavosan Shqiperi, çmimi, përbërja, opinionet – kërpudhat e këmbëve dhe të thonjve janë shumë të rrezikshme për shëndetin e njeriut!

Must Try

Në vitin 2020, Instituti Qendror i parazitologjisë dhe Mjekësisë Tropikale, ka përfunduar me sukses hulumtimet klinike të një preparati të ri rigjenerues – Clavosan, I krijuar posaçërisht për të luftuar mykun e këmbëve dhe të thonjve. Shërbimi I shtypit të Institutit ka shpallur si në vijim:

1.Efektiviteti i Clavosan, I llogaritur në bazë të një procedure standarte (numri I përgjithshëm I njerëzve të shëruar, me numrin total të të sëmurëve në një grup prej 100 personash, të cilët I janë nënshtruar trajtimit përkatës) arriti deri në:

  • për shërimin e këmbëve tuaja nga myku – 99%
  • për shërimin e thonjëve tuaj nga myku– 100%

*Me fjalën shërim në këtë rast nënkuptohet eliminimi I mykut dhe mungesa e përsëritjes së rastit në fjalë për një periudhë rreth 6 muajsh.

2. Efektet anësore të padëshiruara, duke përfshirë këtu dhe reaksionet alergjike nuk janë ndeshur.

3. Clavosan është aprovuar si një preparat kryesor në luftën kundër mykut të këmbëve dhe thonjëve.

Komentet e hulumtuesve:

Goni Luka

Doktor i Shkencave të Mjekësisë, profesor i kategorisë më të lartë,zëvendësues i doktorit kryesor në trajtimin rehabilitues.

Përvojë pune – 28 vjet

Ekziston një mendim i gabuar, ose më saktë një keqkuptim, që shfaqja e mykut te thonjtë dhe lëkura e këmbëve është vetëm një problem estetik, të cilën në shumicën e rasteve e lidhin me ndryshimet që ndodhin në organizëm në varësi të moshës dhe rritjes, apo dhe lëndimet që mund të pësojnë thonjtë.

Në fakt, myku – është një armik I rrezikshëm. Në proçeset jetësore, ai çliron në organizmin e njeriut toksina, veprimtari kjo e cila shkakton rënie të imunitetit, sëmundje të organeve të brendshme të trupit tone, si dhe reaksione të rënda alergjike.

Për problemin:

Pikë së pari le të sjellim disa të dhëna statistikore: një në pesë persona në Botë vuan nga sëmundja e mykut të këmbëve dhe thonjëve. Arsyet e shfaqjes së kësaj dukurie janë nga më të ndryshmet – duke filluar nga një imunitet I dobët e deri te zgjedhja e gabuar e këpucëve.

Myku i thonjëve, ose, në qoftë se i referohemi terminologjisë mjekësore – onikomikoza, është një kërcënim mjaft serioz në fazat e mëvonshme të sëmundjes. Onikomikoza e zgjatur mund të provokojë një reaksion alergjik, të dobësojë në mënyrë të ndjeshme imunitetin dhe të çojë deri në një përkeqësim të sëmundjeve kronike. Me pak fjalë, në qëftë se ju jeni i prekur nga ndonjë sëmundje kronike, atëherë, në rast zhvillimi të mykut probabiliteti i përkeqësimit të këtyre sëmundjeve rritet me disa herë.

Apsolutisht nuk duhet ta zvarrisni shërimin e mykut. Një sëmundje e tillë e avancuar shkakton një formë totalisht distrofike të onikomikozës, e cila nga ana tjetër sjell komplikime të rrezikshme për jetën e njeriut.

Clavosan përdorimi – çfarë duhet të bëni në qoftë se keni vënë re myk te këmbët apo thonjtë tuaj?

Të kuroheni, të kuroheni dhe sërisht të kuroheni. Në mënyrë urgjente! Për fatin tonë të mirë, në botën e sotme moderne për të realizuar këtë gjë i zotërojmë të gjitha mundësitë. Duke filluar nga data 1 prill e vitit 2020 Fondacioni Mjekësor, së bashku me qendrën shkencore të mikologjisë së Shqipërisë kanë nisur një fushatë «Parandalimi i mykut të thonjëve dhe këmbëve, për hir të shpëtimit të jetëve njerëzore. Ne do ta mposhtim mykun së bashku! » Preparati më i mirë dhe i disponueshëm për trajtimin e mykut është Clavosan – preparati kundra mykut të thonjëve dhe këmbëve.

Besnik Fortuzi

Doktor i Shkencave të Mjekësisë, zëvendës drejtor për punën Shkencore të Institutit Qëndror të parazitologjisë dhe mjekësisë tropikale.

Përvojë pune – 33 vjet

Stafit të institutit tonë u është shpjeguar, se faktori kryesor kontribues në shfaqjen e mykut te njeriu është infektimi i organizmit me parazitë. Shumë prej nesh tashmë janë të infektuar, por as që nuk dyshojnë për këtë gjë!

Preparati më i ri Clavosan kryen një funksion të trefishtë:

  • shkatërron parazitët në organizmin e njeriut.
  • ndihmon në shkatërrimin e toksinave të cilat janë përgjegjëse për rritjen e kërpudhave parazitare (infeksion mikotik i këmbëve dhe i thonjëve).
  • nxjerr toksinat nga organizmi i njeriut (mbetjet e aktivitetit jetësor të parazitëve.);

Kursi i trajtimit me preparatin Clavosan ju mundëson juve që në mënyrë TË PËRHERSHME të pastroni këmbët dhe thonjtë nga myku. Cila është dëshmia konkrete e efikasitetit të lartë të preparartit në fjalë. Dy grupe me nga 100 persona për çdo grup (në njërin prej grupeve kishte njerëz që vuanin nga myku i thonjëve të gradave të ndryshme, kurse në grupin tjetër – kishte njerëz që vuanin nga myku i këmbëve gjithashtu me shkallë të ndryshme dëmtimi) aplikuan një shtresë të hollë të kremit Clavosan në të gjithë sipërfaqen e prekur.

Clavosan blej, blihet, Albania, në Shqipëriment

Të gjithë subjektet testuese, praktikisht menjëherë e ndjenë përmirësimin e gjëndjes së tyre. Dhe aktualisht, që në ditën e katërt ose të pestë, sipërfaqja e nfektuar nga myku filloi gradualisht të zhdukej në mënyrë të konsiderueshme. Dua të theksoj, se përveç mykut, te individët që u bënë pjesë e këtij studimi u zhdukën edhe puçrat, që gjithashtu konsiderohen si një pasojë e infektimin të organizmit me parazitë patogjene

Tani për tani, preparatin origjinal Clavosan mund ta porositni nëpërmjet faqes zyrtare të internetit të prodhuesit.

Clavosan komentet

Marjana Topi

Në ditët e sotme të infektohesh nga myku është gjëja më e thjeshtë e mundshme, nga të katërta anët jemi të rrethuar nga kushtet e vazhdueshme johigjenike, pisllëku. Por jemi të detyruar të rrezikojmë dhe të lahemi pas stërvitjes tre herë në javë. Me shumë mundësi unë atje dhe u infektova nga myku. Unë kisha thonjë totalisht të neveritshëm në momentin që porosita kremin Clavosan. Madje kisha filluar të mendoja për mundësinë e përdorimit të lazerit si opsion për të eleminuar shtresën e dëmtuar të thonjëve. Falë zotit nuk shkoi puna deri aty. Pas vetëm 4 javësh thonjtë e mi u bënë si të rinj.

Anxhela Skënderaj

E porosita për vete kremin Clavosan. Me thonjtë e mi situata ishte thjesht e tmerrshme ….Unë madje kisha filluar të mendoja që të shkoja dhe ti hiqja fare ata. …Pas rreth 30-40 ditësh, pasi kisha filluar aplikimin e kremit thonjtë morrën një pamje më normale! Ju as që mund të imagjinoni se sa e lumtur isha unë) Ju faleminderit Clavosan.

Eglantina Rexhepi

E porosita Clavosan gjithashtu, ma sollën dy ditë pasi kisha bërë porosinë me korier. Fillova direkt ta aplikoja, dhe të gjitha problemet që kisha me këmbët kaluan! Tashmë kur e mendoj, ishte e tmerrshme se si unë kam jetuar me këtë lloj problemi.

Armela

Para pak kohësh isha duke ndjekur një program në televizor, ku dhe po diskutohej pikërisht për këtë Clavosan preparat. Shumë mjekë e rekomandonin që të përdorejpër trajtim. E porosita menjëherë, e përdor vazhdimisht dhe nuk kam se si mos tu gëzohem rezultateve të arritura, ju falenderoj pamasë për artikullin që i keni kushtuar kremit në fjalë.

Ledioni

Kur kam qenë me shërbim në ushtri, tek ne gjysma e ushtarëve lëviznin lart e poshtë me thonjë te verdhë e me erë të keqe. Dhe kështu u kthyem të gjithë nëpër shtëpitë tona, me një dhuratë të tillë. ((( Tashmë kam një muaj që po i kuroj thonjtë e mi me kremin Clavosan, pamja e thonjëve ka ndryshuar plotësisht, ata duken më të shëndetshëm, por unë dua ta zhduk këtë infeksion një herë e përgjithmonë, prandaj do të vazhdoj ti lyej këmbët dhe për njëfarë kohe.

Juliana

Mua vetëm sa më ka filluar të më rritet myku, por më mjaftoi ajo se çfarë pashë te shoqja ime, e cila u torturua me këtë infeksion pothuajse 2 vjet rresht. Madje ishte ajo që më sugjeroj kremin Clavosan dhe ky më ndihmoi pas pothuajse vetëm tre javësh përdorimi! )

Rediana Nebiaj

Bashkëshorti im ka pothuajse 3 vjet që vuan nga infeksioni i mykut, kjo është me të vërtetë e tmerrshme, thonjtë i janë zverdhur komplet, ndërkohë që erën e keqe as me fjalë nuk e përshkruaj dot. Fillimisht përdorëm disa pikatore, pastaj një si tip llaku në mos gaboj, madje as emrin nuk ia mbaj mend, bashkëshorti im u tërbua dhe e la fare kurimin, duke qenë se asnjë gjë nuk po e ndihmonte. E provuam kremin Clavosan, duke u bazuar në këshillën e një mikeshës time dhe shikojeni çfarë rezultati dha në vetëm një javë përdorim.

Fatjoni

Edhe unë u bashkohem rekomandimeve të parafolësve. Është një preparat shumë i mirë. Myku te thonjtë u zhduk në më pak se një muaj aplikimi.

Petriti

Është një preparat me të vërtetë i shkëlqyer në luftën kundra mykut! Kush është prekur nga ky infeksion- porositeni nuk do të pendoheni!

Pjereta

Unë e porosita në fakt Clavosan për bashkëshortin tim. Ai vuante nga infeksioni i mykut të këmbëve. Tashmë atij nuk i ka mbetur nga myku asnjë lloj shenje!

Sonila Abazi

Tek mua myku ka qenë në një fazë të avancuar – unë atë e anashkalova si dukuri, mendova se ishte thjesht një gjë kalamitare. E kuptova që kisha të bëja me diçka serioze në momentin kur, për shkak të mykut u përkeqësuan venat me variçe. Mjakët në klinikë më rekomanduan ta heq , në një klinikë private me thanë se mund të zhdukej me lazer për vetëm 7 apo 8 seanca, dhe që çdo seancë do të më kushtonte rreth 125 €. Unë vetëm rrogën e kam 180 €. Dhe sigurisht që të eliminoja njëkohësisht disa thonj, nuk është se kisha dëshirë. Kjo do të thotë që të mbyllesh brenda e mos të dalësh dot fare. I kam provuar pothuajse të gjitha produktet bimore- nuk më ka ndihmuar dot asnjë gjë. Fati i madh- se ku e pashë këtë preparatin Clavosan dhe e porosita. Dhe nuk është se prisja ndonjë rezultat të madh të them të drejtën. Por për habinë time, myku u zhduk pas vetëm një jave! Tërësisht! Unë nuk e besoja dot që kisha shpëtuar prej tij. Një falënderim i madh njerëzor për ju! Më falni që shkruajta kaq shumë fjalë, por jam ende nën efektin e emocioneve)

Besiana Kelmendi

Unë e porosis atë në mënyrë të rregullt. E përdor vetë, por gjithashtu e përdor dhe familja ime për një efekt parandalues. Sepse në fund të fundit ai nuk rekomandohet vetëm kundra mykut, por njëkohësisht është dhe kundra kruajtjeve, rrjepjeve të lëkurës, plasaritjeve. Djalin tim e ndihmoi jashtë mase kur kishte probleme të tilla. Ja dhe rezultati.

Altini

Ju faleminderit për këshillën. Do eleminoj mykun, dhe në të njëjtën kohë do të heq qafe erën e keqe të këmbëve, ndjesinë e kruajtjes dhe plasaritjet e vazhdueshme. Sepse lloj e soj problemesh po na grumbullohen)

Marin Fevziu

Unë arrita të shërohesha! Merreni pa frikë këtë preparat, unë vuaja madje dhe nga era e keq, që gjithashtu u zhduk. Çështë më e rëndësishme, kujdesuni që bashkëshorti juaj ta aplikoj çdo mbrëmje, mua më kontrrollonte vajza))) ndodh ndonjëherë të kthehesh vonë në shtëpi pas ndonjë daljeje me shokët. Bie si i vdekur në krevat dhe kaq ishte. Unë nuk jam këtu)))) por ajo më hiqte gjithmonë çorapet,më lante këmbët dhe pastaj aplikonte kremin. Shante shumë keq)))) vetëm se unë asnjë gjë nuk mbaj mend, por që me të vërtetë më ndihmoi.

Eleonora Musabelliu

Mykun e këmbëve unë e anashkalova, mendova se gjithçka do të shërohej me kalimin e kohës. Dy vite rresht kam ecur vetëm me këpucë të mbyllura, ndërkohë që të pija pilula kisha shumë frikë- aq më tepër që kam probleme me mëlçinë. Paga ime është e vogël, në klinikë me një problem të tillë nuk mund të drejtohesh – madje edhe për një konsultim të thjeshtë dhe nuk dalin lekët. Por kur kjo qelbësirë filloj të më shfaqej dhe te duart, isha e detyruar të merrja borxh dhe të bëja një trajtim me aparaturë të pllakave të thonjëve të duarve dhe të këmbëve gjithashtu. Ishte realisht e tmerrshme. Këshilla ime për ju, mos e anashkaloni duke vonuar në këtë mënyrë kurimin e mykut, është një infeksion i qelbur.

Mimoza Dyrmishi

Është me të vërtetë një preparat i shkëlqyer, ne sëbashku me bashkëshortin tim e kemi përdorur atë, në momentin që ky infeksion hyri në shtëpinë tonë. Pas vetëm 3 javësh terapia familjare kaloi me vlerësim maksimal, myku u zhduk te të dy ne, dhe nuk është shfaqur me që atëherë. Tashmë nuk kemi më frikë të dalim në pishina të përbashkëta apo edhe nëpër plazhe.

Afërdita

Myku i thonjëve mua sapo më ka filluar, por unë tashmë kam parë gjithë ato fotografi nëpër internet se sa keq mund të përfundojë kjo gjë. Nuk dua ta lë pas dore dhe të vonojë me kurimin.

Besmiri

Kur ndryshova punën time, ku kishte një kod rigoroz të veshjes dhe të gjitha këto gjërat e kësaj natyre, ne gjithashtu duhet të mbanim veshur këpucë të mbyllura, madje edhe në vapë, gjatë gjithë kohës lëvizja me këmbë të djersitura. Në të njëjtën kohë fillova të ndieja një erë të fortë të pakëndshme në fund të ditës, kur i hiqja këpucët në shtëpi. Nuk është se i kushtova shumë rëndësi kësaj gjëje. Unë kam një punë ku shumicën e kohës rri në këmbë, këpucët më shtrëngonin, dhe kur thoi filloi të shkatërrohej dhe të shkëputej , mendova se kjo po ndodhte si pasojë e këpucëve aspak të rehatshme. Diagnozën ma vuri bashkëshortja ime. Dikush në familjen e saj ishte prekur dikur nga infeksioni i mykut. Më dërgoi urgjentisht te mjeku. Nuk është se kisha ndonjë dhimbje kushedi se çfarë, por dhe ndonjë ndjesi të mirë nuk kisha. Sidomos në periudhën e verës. Duket sikur të gjithë po të shikojnë nga këmbët në momentin e parë që del zbathur. Pastaj bashkëshortja ime më solli këtë kremin.Mua personalisht më ka ndihmuar shumë!

Latest Recipes