Hypertea България, отзиви, цена, какво е – повишено кръвно налягане е причината за слепота, сърдечни заболявания и смърт!

Must Try

Но то може да бъде „усмирено“!

Израелски експерт по съдови заболявания разказа, с какво е опасно високото кръвно налягане и как да го нормализираме

Високото кръвно налягане може сериозно да увреди сърцето и да доведе до разкъсване на артериите. Освен това, то крие и други опасности за здравето. Израелски експерт по съдови заболявания Ерик Коган: разказа, какво се случва с организма при високо кръвно налягане. Ексклузивно за нас специалистът разкри информацията за това, как да нормализираме състоянието си: „Това средство не само ще ви помогне да намалите кръвното си налягане, но и ще го укроти! А функционирането на целия организъм ще се възстанови!“

Израелският експерт по съдови заболявания разказа за опасността от високото кръвно налягане и разкри средството, способно да го „укроти“

Редакция: Г-н Коган, истина ли е, че всяка година се увеличава броят на хората, страдащи от повишено кръвно налягане?

Ерик Коган: За съжаление, да! Но самият проблем съществува много отдавна. Преди с високото кръвно налягане се сблъскваха хора на възраст над 50 и повече години, но днес дори 30-годишните се обръщат към специалистите с този проблем. Цялата работа е там, че проблемът не бива да бъде пренебрегван. Ако кръвното налягане се повишава, това означава, че са налице нарушения в кръвоносната система и други проблеми. Проблеми, които изискват незабавна намеса и разрешаване!

Високото кръвно налягане е проблем, който изисква незабавна намеса и разрешаване! През годините хипертонията прогресира и може да доведе до фатален край.

Редакция: Защо се случва това? Защо проблемът с високото кръвно налягане „става по-млад“?

Ерик Коган: Кръвното налягане се повишава по различни причини. Но самото заболяване се развива постепенно. Ако сте качили кръвното 1-2 пъти, това не означава, че имате такава диагноза. Но това е сигнал, че трябва да следите състоянието си.

Най-застрашени са мъжете над 40 години и жените над 50. Възрастта обаче не е единственият показател! Проблемът може да бъде провокиран от стрес, консумиране на големи количества сол, ниска физическа активност и заседнал начин на живот, употреба на алкохол, пушене и небалансирано хранене.

Редакция: Много от причините са ясни. Те водят не само до хипертония, но и до други нарушения. Но какво общо има солта?

Ерик Коган: Солта задържа водата в организма. Това увеличава обема на кръвта, следователно, се повишава натоварването върху кръвоносните съдове и, разбира се, върху сърцето. Тоест, те трябва да работят още по-усърдно, за да осигурят нормалната циркулация на кръвта и доставката на хранителни вещества към органите.

Прекомерната употреба на сол повишава натоварването върху сърцето и кръвоносните съдове и те може да не издържат

Редакция: Когато говорим за сърдечни заболявания, често споменаваме холестерол. Всички знаят, че има добър и лош холестерол. Но какво е това вещество? Каква е ролята му в нашия организъм?

Ерик Коган: Холестеролът е липидна молекула, която се произвежда в клетките по време на биосинтеза. Това е важен елемент, който поддържа структурната цялост и течливостта на мембраните. Той не се разтваря в кръвта и се движи в кръвоносните съдове.

Добрият холестерол — липопротеиди с висока плътност. Те осигуряват транспортиране на лошия холестерол от артериите в черния дроб, където той се разгражда и после се изхвърля от организма. Също така участват и в образуването на тъканите и хормоните, защитават нервите и подобряват храносмилателния процес.

Лошият холестерол — липопротеиди с ниска плътност. Именно тези молекули предизвикват образуването на холестеролните плаки в кръвоносните съдове. Те запушват артерите, намаляват еластичността им, пречат на циркулацията на кръвта.

Холестеролът повишава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания, запушва артериите, намалява еластичността им и пречи на циркулацията на кръвта

При високи нива на холестерола рискът от развитието на сърдечно-съдови заболявания се повишава. Това също нарушава функционирането на бъбреците, черния дроб и репродуктивните органи. Холестеролът е важен за либидото, участва в производството на тестостерон, естроген и прогестерон.

Парадоксът е, че ниските нива на холестерола също са толкова опасни, както и високите. Тоест, трябва да държим този показател в нормалните граници.

Редакция: Нали набавяме холестерола от храната? Значи, трябва да се откажем от храни, които съдържат холестерол?

Ерик Коган: Отчасти сте прави. Да, по-добре е да изключите храните, съдържащи холестерол. По-голямата част от холестерола обаче се синтезира от черния дроб! Обикновено това са 75%. Но ако не получавате останалите 25% от храната, организмът ви ще го произведе самостоятелно, бъдете сигурни!

Редакция: Г-н Коган, какво сигнализира, че имаме проблеми с кръвното налягане? Как се променя общото състояние?

Ерик Коган: По правило, може да забележите колебанията в кръвното налягане. За проблема говорят шумът в ушите и световъртеж при рязко изправяне. Виждате „мушици“ пред очите. Усещате обща отпадналост. Мнозина се оплакват от нарушения на съня и чувство за тежест в главата. За повишеното кръвно налягане сигнализират и ускореното сърцебиене и кървенето от носа. Рязкото повишаване на кръвното налягане поразява местата с гъста съдова мрежа.

Повишеното кръвно налягане се придружава от главоболие и световъртеж, от шум в ушите, отпадналост, но доста често проблемът не се проявява по никакъв начин…

Редакция: Тоест, основната ни задача е да следим общото ни здравословно състояние?

Ерик Коган: Да, така е. Не напразно повишеното кръвно налягане се нарича „тихият убиец“! Това е така, защото тези симптоми не винаги се забелязват. Високото кръвно налягане може изобщо да не се изразява. Можете да се чувствате добре и нищо да не ви боли, но вътре да имате бомба със закъснител! А детонаторът са кръвоносните ви съдове, които в един момент може да не издържат. Ето защо хората с високо кръвно налягане трябва постоянно да контролират състоянието си, и не само с помощта на усещанията си. Трябва постоянно да го измерват. Сутрин, денем и вечер, и при необходимост, да свалят кръвното си налягане навреме.

Точно там се крие опасността! Мнозина дори не подозират, че в организма им се случват тези опасни промени. Няма тревожни сигнали, но кръвното налягане тихо и без симптоми ви разрушава отвътре. Започва първо от уязвимите кръвоносни съдове, докато стигне до най-важните органи – сърцето и главния мозък!

Високото кръвно налягане е „тих убиец“. То разрушава кръвоносните съдове и постепенно достига до важните органи – мозъка и сърцето

Редакция: Г-н Коган, обясните на нашите читатели, какво се случва с кръвоносните съдове?

Ерик Коган: Кръвоносните съдове, в частност, артериите доставят кръвта от сърцето към органите. Те отговарят и за транспортирането на хранителните вещества. Съдовете се съпротивляват на високото налягане. Малките кръвоносни съдове могат да не издържат и да се разкъсат, което може да причини кръвоизлив в мозъка.

Големите съдове са по-здрави. При повишаване на кръвното налягане те действат като мускули: напрягат се и се съкращават. Това влошава кръвообращението. В резултат на разтягане на кръвоносните съдове по стените им се появяват микропукнатини. Организмът се опитва самостоятелно да се справи с тези увреждания.

По вътрешните стени се натрупват клетките. Те практически затварят лумена. Но кръвта продължава да циркулира, макар и слабо. Когато кръвта преминава през такъв участък, липидните молекули, холестеролът, полепват по тези натрупвания от клетки. Така се образуват холестеролните плаки и кръвоносният съд се запушва напълно. Кръвта престава да циркулира и да транспортира хранителните вещества, а част от органа просто умира поради липсата на хранителни вещества. Разбира се, най често умира сърцето!

При повишено кръвно налягане дребните кръвоносни съдове могат да се скъсат, а големите се запушват. Това може да причини кръвоизлив в мозъка или умиране на органа поради липса на хранителни вещества.

Редакция: Дали това са единствените усложнения, които може да предизвикат високо кръвно налягане?

Ерик Коган: Не, те са най-разпространените. Това е само върхът на айсберга. Както вече казах, повишеното кръвно налягане удря там, където има гъста мрежа от кръвоносни съдове. Това са очите!

Очното дъно съдържа много кръвоносни съдове. Те са доста тънки, чувствителни, следователно, те много трудно могат да устоят на високото налягане. Зрителният нерв също е уязвим. При повишеното кръвно налягане кръвоснабдяването му се намалява, и след известно време той просто умира.

Първо се влошава периферното зрение, после спада зрителната острота, развива се слепота. Опасността е в това, че този процес е необратим. Единственото решение е да следим кръвното си налягане и да го контролираме.

При повишено кръвно налягане се нарушава функционирането на зрителните органи. То може да предизвика необратим процес – пълна загуба на зрението!

Високото кръвно налягане влияе негативно върху работата на бъбреците. Кръвоносните съдове в тези органи също се свиват при повишаване на кръвното налягане, а самите бъбреци отделят в кръвта ренин. Това вещество се превръща в ангиотензин и стимулира синтеза на хормона на надбъбречната жлеза. Той задържа в организма водата и солта, което натоварва кръвоносните съдове и води до поредното покачване на кръвното налягане. Това е омагьосан кръг. Кръвното налягане се повишава – отделя се хормонът – кръвното налягане пак се повишава…

Редакция: Как можем да избегнем това? С какво да нормализираме кръвното си налягане?

Ерик Коган: Днес имаме огромен избор на средства. За съжаление, не всички от тях са безопасни и ефективни. Някои от тях действат, но причиняват нежелана реакция — главоболие, други действат, но водят до привикване, а след известно време престават да действат. Човек започва да търси нещо друго.

Важно е да разберем, че трябва постоянно да контролираме кръвното си налягане. Не е достатъчно просто да минем курс с някакъв препарат. Ако сте предразположени към високо кръвно налягане, трябва постоянно да поддържате състоянието си.

Хората със склонност към високо кръвно налягане имат нужда от постоянна поддръжка на сърцето и кръвоносните съдове!

Hypertea какво е, употреба

Препоръчвам прием на Hypertea. Това е средство с растителни екстракти и витамини. Действието му е насочено към прочистване и възстановяване на кръвоносните съдове, осигурява поддръжка за сърдечно-съдовата система. Активните му съставки помагат за намаляване на кръвното налягане и за нормализиране на нивата на холестерола.

Редакция: С какво е специално това средство? Защо препоръчвате именно него?

Ерик Коган: На мен ми харесва съставът му. Съдържа вещества, които помагат за стабилизиране на кръвното налягане. Същевременно имат и други полезни свойства.

Hypertea съдържание, инструкция: средството Hypertea съдържа

 • Корени от валериана и дяволски език – унищожават лошия холестерол, нормализират работата на кръвоносните съдове, активират липидния метаболизъм;
 • Екстракт от цветни шишарки на хмел – поддържа нивата на холестерола в норма, почиства кръвоносните съдове и повишава тяхната еластичност, предотвратявайки калцирането;
 • Екстракти от риган и хвощ – намаляват кръвната захар и подобряват проходимостта на кръвоносните съдове, като спомагат за нормалното им функциониране и поддържат тяхната здравина и еластичност;
 • Екстракт от глог – допринася за понижаване на систоличното и диастоличното кръвно налягане.

Уникалността на Hypertea в състава му. Никога не съм виждал нещо подобно от гледна точка на подбраните компоненти! Можете да пиете колкото искате мултикомплекси, но няма да постигнете резултати, защото тялото ви няма да възприеме количеството витамини, което получава. В Hypertea от своя страна балансът на всички витамини и натурални екстракти е подбран специално за пречистване на кръвоносните съдове и възстановяване на функционирането на кръвоносната система.

Редакция: Къде нашите читатели могат да купят Hypertea? Има ли го в аптеките?

Ерик Коган: Не, не можете да го намерите в аптеките. Производителят организирал директно разпространение на средството си, така че всеки да може да получи оригиналния продукт на справедлива цена, без надценки.

Редакция: Благодарим за толкова изчерпателните обяснения и препоръки, г-н Коган. Надяваме се, че те ще помогнат на нашите читатели да контролират кръвното си налягане и да избегнат евентуални усложнения.

Ерик Коган: И аз се надявам на това! Здравето е най-важният ни ресурс. Трябва да знаем, как да го поддържаме, а по-точно – как да го поддържаме правилно! С подходящи средства! Що се отнася до високото кръвно налягане и холестерола, Hypertea може да ви помогне!

Hypertea мнение

Джошуа Гранд
Американски експерт по заболявания на сърдечно-съдовата система

Средството за нормализиране на кръвното налягане Hypertea съдържа екстракти, витамини и вещества, които спомагат за подобряване на работата на сърдечно-съдовата система и я защитават.

Hypertea:

 • допринася за прочистване на кръвоносните съдове;
 • нормализира нивата на холестерола;
 • възстановява проходимостта на кръвоносните съдове;
 • помага за намаляване на кръвното налягане;
 • повишава еластичността на кръвоносните съдове;
 • подобрява кръвообращението;
 • подпомага прочистването на организма;
 • стабилизира кръвното налягане и предотвратява усложнения.

Как да приемате Hypertea? Това е съвсем просто. Залейте 1 чаена лъжичка чай с 200 мл вода и оставете да заври. Прецедете течността. Приемайте отварата 3 пъти на ден след хранене, без да добавяте захар. Имайте предвид, че това е спомагателно средство! Ефективността на комплекса зависи от индивидуалните особености на всеки човек. Минималната продължителност на курса е 3 месеца, така че организмът да започне да се пречиства и да попълни дефицита на витамини и минерали.

Hypertea възстановява функционирането и подобрява състоянието на кръвоносните съдове. Спомага за нормализиране на кръвното налягане и нивата на холестерола, за повишаване на еластичността и пропускливостта на кръвоносните съдове, както и за подобряване на кръвообращението. Средството може да повишава ефективността от терапията, да предотвратява разкъсване и запушване на кръвоносните съдове. Hypertea оказва възстановяващ ефект върху сърдечно-съдовата система, помага за разрешаването на проблеми, предизвикани от високото кръвно налягане!

Hypertea цена, къде да купите, поръчка

ВНИМАНИЕ: Сега читателите ни имат уникална възможност да купят Hypertea на намалена цена. В момента има промоция за средството – отстъпка 50%!

Hypertea коментари, форум, отзиви

Габриела Кънева

гр. София

Благодаря за статията! Много полезна информация. Сега вече знам, как да се предпазя от високото кръвно още по-добре.

Калоян Аспарухов

гр. Русе

Буквално преди няколко месеца бях при специалист и той ми препоръча Hypertea. Все не можех да го намеря. И ето че се натъкнах на полезна статия, а и мога да си купя средството с отстъпка.

Марта

гр. Тетевен

Цял живот се боря с повишеното кръвно и от 30-годишна нося очила поради този проблем. Като цяло състоянието ми ме плаши. Страх ме е, какво се случва вътре мен. Баща ми почина от кръвоизлив в мозъка поради високото кръвно. Не знам, какво да правя!

Катя

гр. Плевен

Марта, задължително продължавайте да пиете назначените ви препарати и ги допълнете с Hypertea! Когато научих за него, веднага го поръчах за себе си и за родителите си. Да знаете, всички ние се чувстваме много по-добре. Кръвното се стабилизира.

Весела Миркова

гр. Lazochori

Добър ден! Има ли някой, който е приемал Hypertea? Какви странични ефекти да очаквам?

Стоянка

гр. Котел

Весела, здравейте! При мен нямаше нищо такова! Дори главата не ме болеше, както боли обикновено от другите средства!

Мария Абрашева

гр. Ямбол

Весела, аз пък имам алергия, но Hypertea не предизвика никакви нежелани реакции при мен. Действа добре и се оказа безопасен за мен!

Делян, 60 години

гр. Каварна

Добър вечер! След 2 седмици употреба на Hypertea мога да кажа, че състоянието ми се подобри! Кръвното ми е в норма. Дори в жегите не се покачва до критични показатели. И се чувствам по-добре.

Иринка Г.

гр. Lazochori

Откъде мога да си поръчам Hypertea? Обиколих всички аптеки, никъде го няма.

Криси

гр. Търговище

Иринка, няма го в аптеките, няма и да има. Или ще вдигнат цената на него така, че никой няма да може да си го позволи. Поръчайте го в сайта.

Иринка Г.

гр. Lazochori

Благодаря, Криси. Но аз исках да го взема по-скоро, за да започна да го приемам веднага. А така ще трябва да чакам доставката.

Криси

гр. Търговище

Иринка, само няколко дни ще почакаш. Ще го доставят бързо, не се притеснявай!

Иринка Г.

гр. Lazochori

Криси, да, така става! Поръчвам си го.

Ани Рашкова

гр. Айтос

По отзивите си личи, че средството е добро. Но аз се страхувам да приемам нещо ново, без да ми е назначено.

Божидара Д.

гр. Пловдив

Ани, вижте състава. Витамини, аминокиселини, екстракти. Няма да ви навредят със сигурност, разбира се, освен ако не сте алергична към тези съставки. Аз пиех Hypertea в комбинация с други препарати. И на мен ми помогна много добре. Кръвното ми се нормализира, наспивам се по-добре, мина главоболието, сърцето ми работи перфектно. Чудесно е! Сякаш се подмладих!

Вераи

гр. Перник

Ани, аз показвах Hypertea на моя специалист. Той каза, че средството е добро и може да стабилизира кръвното налягане, да предпази кръвоносните съдове от чупливост и да подобри кръвообращението. Така че препоръката му беше: „Можете да го приемате без опасения!“

Мила

гр. Рила

Поръчах Hypertea за родителите си. Те вече от много години се опитват да „укротят“ кръвното си налягане. И с помощта на това средство най-после успяха! Всичко е точно така, както разказва експертът в статията. Родителите ми са на по 70 години и не си спомням, кога за последно са се оплаквали от кръвното.

Еми

гр. София

Приятелят ми наскоро почина от разкъсването на артериите. Всичко е поради високото кръвно. Беше съвсем млад, на 40 години. Ако някой има същия проблем, не го неглижирайте!

Деница Гълъбова

гр. Търговище

Използвам Hypertea за прочистване на кръвоносните съдове и кръвното ми престана да ме безпокои. Сърцето ми работи добри, главоболието отмина. Най-важното е да прочистваме кръвоносните си съдове! И да контролираме холестерола, тогава и целият организъм ще се възстанови!

Радост

гр. Бургас

Поръчах си Hypertea. Доставиха ми го за няколко дни! Използвам го от една седмица. През последните няколко дни имам нормално кръвно!

Марина К.

гр. Тетевен

Баща ми едва не умря поради високото кръвно. Беше в леглото няколко дни, не можеше да стане. Успяхме да го спасим благодарение на комбинация от сърдечни препарати с Hypertea. Оправихме го. Сега го пие всеки ден. Казва, че се чувства много добре.

Илия

гр. Хасково

Искам да си купя Hypertea. Не разбирам, къде да го намеря.

Жельо Л.

гр. Монтана

Илия, ето формата за поръчка. Купете си го.

Карина Балтова

гр. Разград

Препоръчвам Hypertea за нормализиране на нивото на холестерол! Моите показатели бяха 6,21. След Hypertea се нормализираха — станаха по-малко от 5.

Латинка Койчева

гр. Панагюрище

Приемам Hypertea. Състоянието ми се подобри. Кръвното ми престана да се покачва до критични стойности и да се променя рязко. Шумът в ушите ми изчезна. Вече нямам чувството, че сърцето ми ще изскочи от гърдите! Поръчвам си го не за първи път и съм много доволна! А сега може да се вземе и на промоция!

Latest Recipes