ProDrops Македонија, каде да се купи, критике, состав – познат уролог: „Воспалението на простатата не е само привремена болка, мажот може да му подлегне на ова воспаление 10 – 14 години подоцна. “

Must Try

Томе Николов: „На сите мажи кои страдаат од воспаление на простатата им гарантирам дека може да го користат најновиот производ што ќе им помогне во лекувањето на оваа состојба.“

За време на прес-конференцијата, главниот уролог на клиниката, д-р Томе Николов изјави: „Воспалението на простатата не е само непријатна здравствена состојба. Без соодветен третман може да премине во аденом. Меѓу сите медицински состојби, стапката на смртност предизвикана од аденом на простата е една од највисоките. Ниту еден маж кој страда од аденом не живее подолго од 10 до 14 години.“

Ексклузивно интервју со д-р Томе Николов, искусен уролог: „Зошто воспалението на простатата е толку опасно и што може еден маж да стори за да се заштити?“

Новинар: Зошто воспалението на простатата се смета за опасна болест?

Томе Николов: Дали знаете колку мажи починаа од воспаление на простатата оваа година? Илјадници од нив. И мнозинството од нив токму поради аденом на простатата. Повеќе од половина од нив! Со оглед на статистичките податоци, кај 72% од мажите постари од 50 години е дијагностицирано воспаление на простата (42% од мажите на возраст под 40 години). Најопасната карактеристика на оваа болест е што нејзината состојба не се подобрува со текот на времето. Ако воспалението на простатата не се излечи, може да премине во аденом на простата или малиген тумор.

Ова значи дека секој маж кој страда од воспаление на простатата може да умре во кое било време откако тоа ќе се премине во аденом. Аденомот на простата е една од најчестите болести кај мажите. Ако пациентот не дејствува навремено, може да се развијат канцерогени тумори.

Воспалението на простатата или простатитисот е главната причина за смрт кај машката популација.

Затоа сметам дека воспалението на простатата е опасно заболување и тоа е меѓу главните причини за смрт кај мажите. А, како што веќе реков, 72% од мажите постари од 50 години се соочуваат со воспаление на простатата.

Новинар: Зошто лекарите се соочуваат со потешкотии при лекувањето на оваа болест? Зарем ефикасен третман нема да спаси илјадници животи?

Томе Николов: Најважниот факт е дека мажите обично го посетуваат лекарот кога е веќе доцна, бидејќи еден од традиционалните методи е непопуларната масажа на простатата. А, кога конечно ќе се решат да одат на лекар, тој им препишува некаков вид на лек, но тие не го пијат редовно, и покрај упатствата.

Потоа, има недостаток на персонал на клиниките. Како може да им го посветиме нашето време на сите пациенти, ако нема доволно лекари, уролози и друг медицински персонал? А, се разбира, за лекување на одредени болести потребни ни се специјалисти кои, како што веќе реков, се малку. Понекогаш лекарите препишуваат целосно несоодветни апчиња, но тоа е друга приказна. Сите лекари имаат дипломи, некои од нив се навистина добри и навистина им се посветуваат на своите пациенти, но други може да им направат само штета и ништо добро. Не сакам ниту да почнам да ви раскажувам за нивото на стрес на оваа работа. Ние веќе се збогувавме со бројни постари доктори, а на помладите замени често им недостасува искуство. Значи, не ни недостасува само персонал, туку квалификуван персонал.

Новинар: Дали високата стапка на смртност на воспалението на простатата се должи на недостаток на лекари или, подобро кажано, добри лекари?

Томе Николов: Тоа секако не е единствената причина. Мора да го земеме предвид и недостатокот на добар и ефикасен лек. Фармацевтските компании често продаваат секакви лекови, освен ефикасни. Проблемот е што лековите се застарени, а има и некои фалсификати што чинат многу, но се комплетно неефикасни. Некои лекари би препишале практично сè. Честопати препишуваат лек што обезбедува само привремено решение, ја лекува акутната фаза на воспаление на простатата, но истовремено му штети на организмот и може да доведе до ужасни последици. А повеќето од лековите не се наменети за лекување на воспалението на простатата, туку за привремено ублажување на воспалението.

Па така, мажите не го добиваат потребниот третман и, за жал, воспалението на простатата често завршува со смрт.

Сите горенаведени придонесуваат за овој исход и затоа стапката на смртност е висока. Овој неефикасен третман може да биде проследен со бројни компликации, вкупната состојба на пациентот се влошува и често завршува фатално. Се разбира, има и приватни медицински установи. Но, дури и таму има лекари кои не му се посветуваат на пациентот и на она што навистина му треба. Ова е чест случај кај младите и неискусни лекари. И тука целта е да се извлечат што е можно повеќе пари од пациентот. За жал, тоа е реалноста.

Новинар: Па, што треба да прават мажите кои страдаат од воспаление на простатата? Да ја чекаат смртта? Бидејќи сте главен уролог на клиниката, сигурен сум дека имате одговор на ова прашање, дали сум во право?

Томе Николов: Да, работиме во насока на помагање на секој пациент кој страда од воспаление на простатата. Не можеме да го решиме проблемот со недостаток на наш персонал преку ноќ. Не зависи само од клиниката, туку и од нашиот образовен систем. Се разбира, имаме практичари, но нема брзо решение за овој проблем. Истите услови ги има и во другите европски земји, дури и во светот. Кога разговарам со моите колеги од странство, гледаме дека се соочуваме со истите проблеми.

Од друга страна, вистина е дека воспалението на простатата не може да се излечи кај сите мажи, но овие случаи се ретки.

Но, да гледаме на позитивната страна и дозволете ми да кажам дека има светло на крајот од тунелот. Успеав да воспоставам систем за дистрибуција на нов производ што може целосно да ве ослободи од воспалението на простатата и сите компликации што може да произлезат од него. Програмата комплетно ќе започне по приближно шест месеци, но успеав да ја организирам така што веќе им е достапна на сите мажи.

Новинар: Може ли да ни кажете нешто повеќе за овој производ?

Томе Николов: Производот за кој зборувам целосно ве ослободува од воспалението на простатата, во секоја од неговите фази. Од првите денови на земањето на овој производ, тој исто така ве ослободува од секаков вид на ризик за развој на аденоми и тумори. Тоа значи дека може да го намали ризикот од сериозни компликации и смртоносен исход на нула. Мажите со воспаление на простатата се надвор од животна опасност веднаш штом започнат да го земаат третманот.

Мислам дека овој производ за ублажување на воспалението на простатата може да спаси илјадници животи. Затоа, целата моја енергија ја вложував во овој производ и продолжував со клиничките испитувања.

Новинар: За кој производ зборувате? Која е тајната на овој производ?

Томе Николов: Производот се нарекува ProDrops и е целосно нов производ на овој пазар. За разлика од многу други средства и лекови за третман на воспалението на простатата, овој производ е развиен од експерти во оваа област, а не од големите фармацевтски компании. Производот е всушност развиен од меѓународна група на водечки уролози и научници.

Има три важни принципи на дејствување. Прво, го нормализира протокот на крв во карличните органи. Второ, ги елиминира отпадните материи од карличните органи. И трето, го обновува производството на машки хормони. Овој трет принцип исто така ја подобрува машката потенција. Можеме да го наречеме и „пријатен несакан ефект“.

Воспалението исчезнува брзо по земањето на овој производ, а мажите кои го земале пријавиле дека ги забележале првите резултати, односно мокрење без болка и чувство на печење, следното утро откако започнале да земаат ProDrops. Обично, потребна е 14-дневна терапија со ProDrops за целосно ослободување од воспалението на простатата. Во малку поекстремни ситуации или напредни фази на воспалението, третманот треба да се продолжи.

Ефективни на која било возраст и во која било фаза на заболување – што е ProDrops, инструкции за употреба, цена

ProDrops содржи само природни компоненти (екстракти од велигденче, планинска брусница, лист од бреза, коњско опавче и коприва) и има два ефекти – го подобрува нивото на тестостерон и го подобрува здравјето на простатата, со што ги елиминира симптомите и причините за еректилната дисфункција и му помага на мажот да се врати во активен живот, вклучително и сексуален живот.

Покрај трите главни принципи на дејствување, ProDrops има и други ефекти:

 • го олеснува и ве ослободува од хроничното воспаление на простатата;
 • спреува инфекции на уринарниот тракт;
 • го олеснува мокрењето;

ја враќа сексуалната потенција:

 • го зајакнува имунолошкиот систем на телото;
 • го пообрува протокот на крв во карличните органи;
 • обезбедува витамини и микроелементи на човечкото тело.

Важно! Резултатите покажуваат дека месеците на Oktober и november се најдобри за да се започне третманот. Бидејќи просечната телесна температура се стабилизира, ова ги зголемува метаболичките процеси во телото, а со тоа и ефикасноста на производот.

Новинар: Дали има контраиндикации за производот ProDrops?

Томе Николов: Нема позната контраиндикација. ProDrops се произведува само од природни состојки и не постојат познати алергиски реакции поврзани со него. ProDrops може да го земаат и лица кои се во други случаи алергични на некои лекови. Сосема е безбеден за црниот дроб, обично најоптоварениот орган кога земате друг лек со силни ефекти.

Како што реков претходно, производот е развиен од независни експерти и во моментов производството се одржува во Научниот центар за здравје и медицина во Македонија и наскоро ќе се зголеми. Ова е причината зошто производот е достапен само преку специјалните програми во земјава.

Доколку беше во сопственост на големи фармацевтски компании, неговата цена дефинитивно ќе беше неколку пати поголема отколку што е сега. Но, тој е во сопственост на научен сектор и затоа е достапен на луѓето по пристапна цена.

Продажбата беше планирано да започне во рок од 6 месеци, но успеав да преговарам со истражувачкиот центар и да добијам средства за финансирање на рано пуштање на производот во продажба. Сега е достапна за сите и со попуст од 50%. Целата залиха во магацинот во моментов е наменета за програмата за продажба на ProDrops.

Новинар: Па, како може мажите во моментов да го набават овој производ? Дали им требаат некаков вид на медицинска потврда или слични документи?

Томе Николов: Главното барање е тие да бидат постари од 30 години. Нарачаниот производ потоа се испраќа директно до лицето кое го нарачало по пошта. Сметаме дека тоа е најбрзиот начин за претплатниците да ја добијат нарачката и да започнат со третманот. Всушност, тоа е прилично едноставно: вие само ја пополнувате вашата нарачка со име и телефонски број, чекате повик од операторот, му ја кажувате вашата адреса и времето на испорака погодно за вас. Потоа го добивате пакетот по пошта.

Условите за купување на производот ProDrops во рамките на оваа програма – состав, резултати

 • Само за лична употреба

Ова е потребно за да се заштити производот од препродажба, односно кога поединците нарачуваат големи количини од производот за да го препродаваат по повисока цена.

 • Пополнување на нарачката за производот преку официјалната веб-страница на програмата

Официјалната веб-страница на програмата ја гарантира цената и оригиналноста на производот.

Новинар: Ви благодарам за времето и одговорите. Ни дадовте корисни информации и мислам дека многу наши читатели ќе решат да го купат овој производ за да го заштитат нивното здравје.

Коментари – ProDrops осврти, критике

Ангела П.

Мојот сопруг имаше воспаление на простатата. Тој сакаше да се излечи, но не знаеше како. Не можев да го убедам да оди на лекар. Појде еднаш, но не беше баш воодушевен од масажата на простатата низ анусот. И не сака да оди пак. Му нарачав ProDrops додека е на попуст.

Билјана Р.

Здравствениот систем во Македонија е навистина во лоша состојба.

Крсте Ц.

Честитки! ProDrops е навистина ефикасен кога треба да го лекуваме воспалението на простатата! Во мојот случај, тоа исчезна и веќе не се врати. Нарачав пред месец и пол, за 4 дена ме чекаше пакетот и оттогаш можам да одам во тоалет без никакви проблеми! Ви благодарам на сите и му благодарам на производителот!

Бранко Л.

Одличен производ. Можам да потврдам и јас! Ми го препорача лекар. Не се препишува на рецепт, но може да се даде препорака за негово користење. Ми помогна многу, воспалението комплетно го снема. Ми помогна и околу мојата ерекција…

Ристе Ц.

Добро е што ги има овие лекари кои навистина се грижат за своите пациенти! Неверојатен производ. Го користам 3 дена, но веќе ми го подобри мокрењето. И болката исчезна. Ќе продолжам да го земам. Ви благодарам за советот, многу ми значи! Бев малку скептичен, но резултатите ги забележав по 3 дена.

Диме С.

Ви благодарам за оваа интересна статија. Веќе три години се борам со воспаление на простатата без никаков успех. Нарачав ProDrops. Останати се уште неколку производи, но операторот ми кажа дека се продаваат навистина брзо.

Горан В.

Како го нарачувате овој ProDrops?

Божидар А.

Пополнуваш формулар. Можноста за тестирање на овој производ многу ми помогна!

Оливер Л.

Дали некој веќе го нарачал? Колку време го користите?

Никола Е.

Го нарачав пред некое време, преку пријател, но во тоа време немаше попуст. Платив многу повеќе отколку сега, но вредеше. Во мојот случај, хроничното воспаление на простатата исчезна за 2 недели и не се вратило веќе 4 месеци. Пратката ја добив за 3 дена.

Николина С.

Татко ми имаше воспаление на простатата. Овој производ го купивме пред 2 месеци. Го користеше 10 дена. Во овој период, неговото воспаление целосно се излечи. Лекарот кој го лекуваше со антибиотици беше многу изненаден и никогаш не чул за овој производ. Татко ми не му веруваше, но сè добро се заврши!

Радмила Б.

Ќе го купам ова и за мојот сопруг. Навистина немам повеќе идеи како да му помогнам. Се чини дека исчезнало целосно, но потоа воспалението повторно се појавува. Не сакам ни да помислам колку време помина од последниот пат кога имавме секс…

Антонио М.

Се борам со воспалението веќе неколку години, започна кога имав 38 години. Направив повеќе третмани, но воспалението само се влошуваше. Последното беше навистина ужасно. Ми рекоа дека лесно може да премине во рак на простатата. Затоа препорачувам сите што страдаат од воспаление на простатата да започнат со третманот што е можно побрзо. Тоа е исклучително опасна болест.

Миле А.

Мислам дека сум еден од многуте луѓе кои страдаат поради ова и среќен што го открив ProDrops. Ме спаси од простатитис, нешто што многу лекови не можеа да го направат претходно! Ја пронајдов оваа страница случајно, нарачав и многу сум среќен…

Диме М.

Навистина ви помогна на сите? Докторите и лековите обично се бескорисни…

Дарко Ф.

Секако! Има навистина силен ефект и воопшто не му штети на вашето здравје! Побрзај и нарачај! Мене ми помогна, аденомот на простатата исчезна.

Олга П.

Ви благодарам, многу му помогна на мојот сопруг. Би сакала да им порачам на сите мажи да не го одложуваат својот третман, туку да продолжат да се грижат за своето здравје!

Александар Т.

Со години се борам со воспаление на простатата. Тогаш решив да пробам ProDrops и воспалението ми се подобри веќе следниот ден. Сè на сѐ, ми требаа 2 недели. Сега се чувствувам како млад. Добро е што може да го нарачате преку оваа официјална страница и што не мора да одите никаде за да го набавите овој производ. Каде беше досега!

Христијан Ј.

Ја пробав врската до веб-страницата и се чини дека функционира. Пополнив нарачка и операторот ме повика да ја потврдам. Ме предупреди дека залихите се ограничени. Пакетот треба да ми пристигне наскоро. Едвај чекам! Ви благодарам многу!

Дејан Б.

Одличен производ, ми помогна за 2 недели. Ефикасен, а сега и достапен со попустот.

Медицина на ниво на претходниот век Познатиот македонски уролог откри како македонските лекари ги мамат мажите кои сакаат да се лекуваат од простатитис и аденом на простатата

Филип Даневски – единствениот носител на официјалната награда „Најдобар уролог 2021 во Македонија“

„Луѓето нѐ ценат според работата.“ – честопати знае Филип Даневски да каже. Тој работи како уролог веќе 35 години.

Филип Даневски е еден од ретките лекари кои не прифаќаат никакви лаги од областа на медицината и вложуваат максимални напори да им помогнат на луѓето кога имаат мака.

Дознајте зошто неговите изјави за современата медицина и лекувањето на уролошките дисфункции се алармантни. Патувал во многу европски земји. И останал шокиран од она што го видел на клиниките. Филип Даневски вели дека методите за лекување на простатитис во македонија се застарени и не е чудо што 95% од мажите над 50 години страдаат од овој здравствен проблем.

За споредба, во Унгарија, на пример, процентот на мажи над 50 години кои страдаат од простатитис е многу помал – само 31%.

И покрај тоа што е многу зафатен, Филип Даневски се согласи да одговори на прашањата на нашиот новинар и да објасни зошто верува дека методите што се користат за лекување простатитис и аденом на простатата насекаде во нашата земја се неприфатливи.

Д-р Даневски, во неодамнешниот говор, наведовте дека сите уролози во Македонија се шарлатани, а методите за третман на простатитис во Македонија немаат иднина. Може ли да објасните зошто?

Секако. За почеток, сакам да им се извинам на оние што беа навредени од овие изјави. Сепак, овој проблем мора да излезе на виделина. Сите мора да ја дознаат вистината. Во спротивно, ништо нема да се промени.

Во Македонија се случуваат ужасни работи во областа на урологијата. Особено во однос на лекувањето на простатитисот и аденомот на простатата. Лековите што се користат во Македонија се застарени веќе 20-30 години.

Веројатно ќе се изненадите, но никаде во светот простатитисот веќе не се смета за хронична болест и многу лесно се лекува! Секаде освен тука.

Нашите лекари ги мачат своите пациенти со понижувачки сесии на ректална масажа на простатата, процедури за физиотерапија: галванизација, електрофореза, ултразвук, магнетотерапија и опасни антибиотици.

Овие болни, скапи и опасни методи не го лекуваат простатитисот, туку тој продолжува да се развива. Антибиотиците ги убиваат патогените бактерии за краток временски период. Но, повторно се размножуваат во рок од 1 до 2 месеца. И простатитисот повторно се појавува по некое време. Всушност, никогаш не исчезнал. Простатитисот постепено се развива од фаза 1 до фази 2, 3, 4…

Проблемите со потенцијата може да предизвикаат проблеми во вашата врска. Се појавуваат болки, уринарни дисфункции, нарушувања на репродуктивните функции и ризик од развој на карцином на простата. Карциномот на простатата е една од најсериозните машки болести, со висока стапка на смртност.

Но, наместо да ги лекуваат своите пациенти, лекарите им предизвикуваат болка, па дури и смрт.

Ситуацијата е прилично алармантна. Јас едноставно не можам да продолжам да молчам, како што прават многу лекари во нашата земја, дури и оние кои длабоко ги почитувам.

Четири фази на развој на простатитисот. Колку е поголемо воспалението, толку е поголем онколошкиот ризик. Без навремено лекување, карциномот се појавува во 89% од случаите. Предупредување! Простатитисот мора да се лекува!

Зошто медицината кај нас е толку застарена?

Затоа што никому не му е гајле! Во јавните здравствени установи има постари лекари на кои не им е гајле или млади лекари кои не знаат како правилно да си ја вршат работата. Останатите лекари заминаа во приватните клиники. Тие немаат интерес да ги лекуваат своите пациенти или да им дозволат самостојно да се лекуваат. Бидејќи ќе ја изгубат својата добивка. За нив е многу попрофитабилно да им препишуваат сесии за ректална масажа, процедури со употреба на разни медицински помагала, да ги натераат да плаќаат повеќе, да им препишуваат антибиотици со привремени ефекти, знаејќи дека пациентот со сигурност повторно и повторно ќе се врати.

Сите лекари кои препишуваат правилни третмани се отпуштаат од работа. А да се најде нова работа не е лесно. Ова е причината зошто сите премолчуваат. Тие имаат семејства, деца. Некои од нив не се ни љубопитни за современите методи на лекување, тие препишуваат лекови наметнати од нивните претпоставени, заработувајќи, покрај платата, и доста големи бонуси. Тие не се грижат за луѓето.

За жал, медицината е многу корумпирана. Патував во многу земји, но никаде не сум видел таков хаос како кај нас… Ужасно е, ги жалам луѓето и ситуацијата со која мора да живеат.

Како се третира простатитисот во другите земји?

Прво мора да ја знаете причината. Во 2003 година, данските научници успеаја да докажат дека главната причина за простатитис е слабата циркулација на крвта во карличните органи. Во оваа област има многу тенки капилари. Тие ја снабдуваат простатата со крв. Со возраста или поради одредени штетни фактори, овие капилари се затнуваат и крвта веќе не може да циркулира низ нив.

Простатата (којашто произведува 18 хормони од витално значење) не добива доволно количество хранливи материи и кислород. Се јавува процес на застој. Секретите се акумулираат во ткивата на жлездата. Во нив се развиваат бактерии. Жлездата отекува. Воспалението на жлездата се нарекува акутен простатитис. Акумулацијата на секрет се нарекува хроничен простатитис.

Вака ние можеме да разбереме што треба да сториме за борба против простатитисот. Не треба да ги убиваме бактериите со опасни антибиотици, како што прават македонските лекари, туку да го отстраниме процесот на застој. Со други зборови, снабдувањето со крв во простатата треба да се нормализира.

Сложениот систем за циркулација на простатата. Затнувањето на најмалку 5% од капиларите го зголемува ризикот од простатитис до 60%

ProDrops супстанца продира во молекулите на холестеролот (којшто ги затнува крвните садови и има конзистентност на стопен путер) и ги уништува одвнатре, ги зајакнува ѕидовите на садовите, ја подобрува нивната еластичност и го обновува снабдувањето со крв. Ова е особено важно за нормално функционирање на простатата и спречување на воспалението и развојот на карцином. Но, што значи целосно излекување? Ова значи дека во следните години, простатитисот нема да се појави повторно. Болката и непријатноста исчезнуваат, воспалението се намалува, ерекцијата и мокрењето се нормализираат. Пациентот се опоравува целосно.

Ова е суштината на современиот третман за простатитис, којшто во моментов се користи во повеќето земји низ светот.

Ја подобрува циркулацијата на крвта, ја елиминира стагнацијата во карлицата – ProDrops инструкции за употреба, каде да се купи

Каков совет може да им дадете на мажите?

Пак ќе ве изненадам. Таков производ постои во Македонија! Освен тоа, тој е создаден токму овде, во Македонија, само што никој не знае за него. Ние го купуваме од производителот. Тој е многу поевтин од сличниот американски производ и неколку пати поефикасен.

Се нарекува ProDrops. Создаден е на Универзитетот за медицина и фармација. Тоа е екстракт од листовите на дрвото котинус, којшто содржи избалансиран комплекс од многу состојки за подобро здравје (во точни количини). Нема да ги набројам сите, ќе споменам само неколку.

 • Екстракт од велигденче

Го подобрува протокот на крв во карличната област, со што доведува до побрзо возбудување и зголемување на чувствителноста. Ја стимулира сперматогенезата.

 • Екстракт од планинска брусница

Моќен природен афродизијак. Ја зголемува сексуалната желба и прави ерекцијата да трае подолго. Го намалува периодот на паузирање на неколку минути.

 • Екстракт од лист од бреза

Ја намалува болката и печењето при зголемување на простатата, го прави мокрењето помалку болно.

 • Екстракт од коњско опавче

Го подобрува нивото на тестостерон. Ја зголемува издржливоста, вклучително и сексуалната, со што прави сексот да трае подолго. Ви дава енергија и го подобрува вашето расположение.

 • Екстракт од коприва

Моќен антиоксиданс. Има антивоспалително дејство. Го враќа здравјето на простатата и спречува повторувањето на болеста.

Значи, овој производ може да се купи во Македонија? Дали се продава во аптеките?

Иако е македонски производ, не може да го купите во аптеките. Неверојатно! Бирократијата не може да се искорени. Колку што знам, производителот се обиде да го донесе производот на полиците во аптеките, но тие не му дозволија. Никој не сака луѓето да оздрават и да се лекуваат сами дома. Ниту лекарите, ниту аптеките.

Но, имаме добри вести за луѓето во Македонија. Може да нарачате ProDrops преку интернет со ПОПУСТ ОД 50%! Целта на оваа кампања е да им помогнеме на мажите. Се испорачува каде било во Македонија.

УНИВЕРЗИТЕТ ЗА МЕДИЦИНА И ФАРМАЦИЈА

4800 MKD

2400 MKD

Еве што треба да направите за да го нарачате производот.

 • Оставете барање.
 • Ќе ви се јави агент за да ја потврди нарачката. Ќе треба да ја наведете адресата за испорака.
 • За 3-4 дена, неопходни за обработка, курирот ќе ви ја достави нарачката.

Во моментов, на веб-страницата, може да најдете анкета посветена на мажите што купиле ProDrops со попуст и веќе го завршиле третманот. Целта на анкетата е да дознае колку е ефикасен овој производ. Повеќе од 2.000 луѓе веќе одговорија. Еве ги резултатите:

 • Болката во перинеумот и при мокрење исчезна – 99% од испитаниците.
 • Нормализирано мокрење (зачестеност и количина на урина) – 99% од испитаниците
 • Намалено воспаление на простатата – 96% од испитаниците
 • Обновена потенција – 93% од испитаниците.
 • Подобрена општа здравствена состојба – 98% од испитаниците

Како што можете да видите, ProDrops им помага на повеќето мажи. Веќе споменав дека третманот може да се прави дома.

Колку ќе трае промоцијата на овој производ?

Дознав дека Универзитетот за медицина и фармација одвоил значителна количина на ProDrops за ова. Сепак, речиси е распродаден. Во последно време, ProDrops станува сè попопуларен. Мислам дека луѓето дознаа за неговите корисни својства и им го препорачуваат и на останатите.

Значи, ги советувам сите мажи кои сакаат да го излечат простатитисот (вклучително и хроничниот простатитис) со помош на модерен производ и истовремено да заштедат пари да го порачаат што е можно побрзо.

Коментари

Ненад Костовски

Ви благодарам за интересната статија. Веќе 3 години се обидувам да го излекувам простатитисот, но не можам да се ослободам од него и покрај сѐ што направив. Нарачав ProDrops. Сѐ уште има на залиха, но ми рекоа дека наскоро ќе се распродаде.

Александар Бошевски

Пополнив барање. Го добив со попуст за 2400 MKD и одличен е. Лекувањето на простатитис во Македонија чини многу. Ако овој производ дејствува како што велат, ќе биде супер.

Виктор

ProDrops делува. Го потврдувам тоа. Еден мој пријател ми го препорача. На клиниките не им е дозволено да го препишуваат. ProDrops многу ми помогна, нема ни трага од простатитисот. Имам силна ерекција, иако веќе имам 59 години!

Коста Алексов

Вистина е, медицината во Македонија е застарена. Благодарение на овој доктор кој се осмели да проговори, успеавме да ја дознаеме вистината.

Марија Крстева

Мојот сопруг страда од простатитис. Тој сака да го излекува, но не знае како и одбива да оди на лекар. Пред некое време отишол на лекар и му препишале сесии за ректална масажа. Тој ги одбил. Сега нарачавме ProDrops.

Коле Дејановски

Го користев овој производ. За кратко време се излекував. Не одам во тоалет толку често и не чувствувам болка при мокрењето. Го препорачувам на сите. Го нарачав со попуст на оваа веб-страница. Не може да го најдете во аптеките, го барав во многу аптеки.

Тоде Ивановски

Имам 63 години и страдам од аденом на простатата. Може ли ProDrops да ми помогне?

Христијан Филипов

Тоде, се разбира дека може. Му помогна на дедо ми. Кога имаше 71 година, страдаше од аденом на простата. Го користеше овој производ еден месец. Ултразвучниот преглед потврди дека е излечен.

Марко Петрески

Имаме среќа што ги имаме лекари кои се грижат за своите пациенти! Производот е одличен! Го користам 3 дена, но веќе ми го нормализираше мокрењето. Веќе не чувствувам болка. Ќе продолжам со третманот. Ви благодарам за препораките! Не можев да си поверувам, но по само 3 дена користење, јас веќе се чувствував подобро.

Стефан Ристев

Простатитисот не смее да се игнорира. Мојот пријател не му посвети внимание, се плашеше од лекари и масажа. Како последица на тоа, доби карцином. Почина…

Бојан Јошевски

Ви благодарам! Го нарачав. Ветија дека ќе ми го достават за 2 дена. Бев пријатно изненаден.

Даниела Милошевска

Татко ми имаше простатитис. Пред два месеци, нарачавме ProDrops. Го користеше 10 дена. Се излечи комплетно – 100%. Лекарот кој му препорачал да зема антибиотици бил шокиран, тој никогаш не слушнал за овој производ. Татко ми не му поверува. Сите лекари се лажговци.

Александар Трајкоски

Слушнете го мојот совет, јас 7 пати се лекував од простатитис! Фрлете ги сите лекарства и нарачајте ProDrops. Единствениот производ кој навистина помага!!! Другите се бескорисни. Денешните лекари се всушност трговци. Луѓето го ставаат своето здравје и живот во рацете на лекарите, но тие само профитираат од нас!!!

Дејан Иванов

Користам ProDrops веќе 7 дена. Ефикасен е. По 2-3 дена, болката речиси целосно исчезна, но ќе го користам и понатаму за да ја излекувам простата!

Максим Ристовски

Ви благодарам! Пополнив барање. Агентот ме извести дека залихите ги снемува брзо. Затоа побрзајте и нарачајте!

Познатата докторка, специјалист по урологија, ни кажа како успеала да ја врати потенцијата кај своите пациенти на возраст од 60 до 70 години – што е ProDrops, резултати, цена

Најефикасниот третман за враќање на потенцијата, ProDrops, сега може да се нарача со 50% попуст на официјалната веб-страница на производителот, приватен центар за урологија. Прочитајте ги деталите подолу.

Нашиот репортер го интервјуираше најдобриот специјалист во приватниот центар за урологија, докторката Катерина Велјановска. Таа има највисок рејтинг и сериозен пристап во областа на лекување на еректилната дисфункција.

Катерина Велјановска, специјалист во одделот за урологија, ни раскажа за современиот третман на импотенцијата во приватниот центар за урологија.

– Д-рке Велјановска, имате пациенти на возраст од 60 до 70 години. Дали е навистина неопходно да се има секс на оваа возраст?

– Секако! Особено за мажите. Од сексуалниот живот зависи целокупното здравје, со други зборови, тој е биолошкиот часовник кој одредува колку брзо стареете.

Пациентите кои страдаат од простатитис и аденом на простата кога доаѓаат кај мене и кога ќе ги прашам кога имале секс последен пат, тие се смеат и велат нешто како: „Сум немал секс 7 години“. Секако дека сум изненадена од нивниот одговор. Ова е причината за простатитис, којшто подоцна може да се претвори во карцином на простата.

Недостатокот на секс му штети на организмот, без оглед дали се случува на 30, 40, 50, па дури и на 70 години! Простатата е орган во кој се формира семенската течност. Ако не се ејакулира, почнува да се расипува. Во простатата се одвива процес на патолошка стагнација (акумулација на опасни микроорганизми), коишто доведуваат до воспаление на простатата (простатитис). Воспалението на жлездата на простатата подолг период доведува до аденом на простатата, уринарни нарушувања и пиелонефритис. Следната фаза по аденомот е карцином. Пациентите кои имаат проблеми со потенцијата имаат 7 пати поголем ризик да развијат карцином на простата.

Ова е само една од многуте последици. Со други зборови, долгата апстиненција може да доведе до брза смрт. . Луѓето би требало да се замислат. Но, кога оваа функција е намалена, организмот почнува да старее многу брзо. Крвните садови стануваат потенки и почнуваат да се кршат, ризикот од мозочен или срцев удар се зголемува и се појавуваат дисфункции на психосоматскиот систем. Косата на пациентите почнува да им побелува (ако веќе не е седа). Се појавува болка во зглобовите, а пациентите почнуваат да се искривуваат. Дури и несоницата која ги мачи старите лица е поврзана со недостатокот на секс и недоволното ниво на одредени хормони.

Сакам да ви покажам неколку слики за да може сами да видите што се случува со генитално-уринарниот систем и другите органи на маж кој нема секс.

Вака изгледа воспалението на простатата предизвикано од стагнација на сперма (кога тестисите не се испразнети). Постојаното воспаление прво доведува до аденом на простата, а подоцна и до карцином на простата (врз основа на статистиката, 38% од мажите умираат поради ова). Ова секогаш се случува поради недостатокот од секс и тоа е причината зошто аденомот на простатата се нарекува „болест на стари лица“.

Рак на простата кај 58-годишен маж. Причина – продолжена апстиненција (од 51-та година). Пациентот починал.

Поради стагнација, холестеролот се депонира на ѕидовите на крвните садови и може да се развие тромб. Тромбот го зголемува ризикот од мозочен или срцев удар. Смртта на пациентот е предизвикана од срцев удар, а неговото срце е прикажано на овие слики.

Дали сè уште верувате дека не треба да имате секс? Сексот ја одржува стабилноста во врската. За жал, повеќето од импотентните мажи се сами. Жените може да имаат секс до 70 или 80 години. Тие имаат потреба од секс. Правилото е: колку почесто имате секс, толку подолго трае врската.

– Некои пациенти велат дека на вашата клиника користите уникатни средства за враќање на потенцијата, помагајќи им на мажите да имаат секс на која било возраст? Дали е вистина?

– Нашата клиника отсекогаш имала висока стапка на лекување на различни нарушувања. Ние користиме уникатни средства, развиени од нашите научници. Кога станува збор за машкиот сексуален живот, користиме третман развиен од нашиот институт што се нарекува ProDrops.

Набргу после употребата, ProDrops ја зголемува сексуалната возбуда (може да се зема како безопасен сексуален стимуланс наместо вијаграга), а со редовно користење ја зајакнува потенцијата. Ова е единствениот производ што делува на овој начин, а што не може да го најдете во аптеките.

– Ве молам, кажете ни повеќе за дејството и ефикасноста на овој производ.

– Навистина е одличен. Тоа може да се види од фактот дека имаме закажано консултативни прегледи со недели однапред. Јас препишувам само ProDrops, што може да го купите од аптеката на нашиот институт или да го нарачате од официјалната страница со 50% попуст.

Во врска со ефективноста на ProDrops, би сакала да ви ги покажам резултатите од клиничките студии направени од специјалисти на нашиот Универзитет во текот на 2015/2016 година. Во овој експеримент учествуваа 50 мажи на возраст над 50 години. Повеќето од нив веќе со години се импотентни.

Резултати од студијата:

 • Целосно враќање на потенцијата (можност за секс барем еднаш неделно) – 96% од испитаниците.
 • Високо ниво на тестостерон – 94% од испитаниците.
 • Нормализација на мокрењето (вклучително и зачестеноста) – 98% од испитаниците.
 • Подобрување на општата состојба – 99% од испитаниците.
 • Отсуство на несакани ефекти – 100% од испитаниците.

Значи, третманот е одличен.

Иновативниот механизам на делување на овој третман врз уринарно-гениталниот систем кај мажите – ProDrops критике, состав

Решивме да дознаеме повеќе информации за дејството на ProDrops врз уринарно-гениталниот систем кај мажите од едно од лицата кои учествуваа во неговиот развој – професор, главен специјалист по урологија, дописник на Академијата за науки, началник на одделот за урологија, г. Стојан Христовски.

„Не ги разбирам причините зошто мажите на возраст помеѓу 50 и 60 години се откажуваат од сексуалниот живот и нивната увереност дека не постои решение. Зошто? Може да уживате сѐ додека премногу не остарите!”

– Г-не Стојан Христовски, како ProDrops успева ефикасно да се бори против еректилните дисфункции на возраст од 60 до 70 години? Какво е неговото дејство?

Главната причина за нарушувањата во потенцијата е недоволното ниво на тестостерон. ProDrops дејствува во оваа насока.

Тестостеронот е машкиот хормон одговорен за сексуалната возбуда. Колку е повисоко неговото ниво, толку е поголема привлечноста што мажот ја чувствува кон жените и неговата потенција е подобра. Максималното ниво на производство на тестостерон е од 18-тата до 22-та година. По ова, нивото на хормонот почнува да се намалува полека, сè додека не се намали нагло. Притоа, ниското ниво на тестостерон доведува до слаба потенција и стареење на телото.

Намалувањето на нивото на тестостерон се случува во телото на секој маж, порано или подоцна. Кога нивото на тестостерон е пониско од 13 nmol/l, потенцијата исчезнува целосно.

Покрај возраста, производството на тестостерон е под влијание и на надворешни фактори, како што се пороци, нездрава храна, фактори на животната средина (на пример, работа во нездраво опкружување) и многу други.

Овие фактори доведуваат до забрзување во намалувањето на нивото на тестостерон, па затоа човекот станува импотентен на рана возраст.

Проверете ги симптомите што укажуваат на ниско ниво на тестостерон:

 • Се чувствувате изнемоштено
 • Слабост во мускулите
 • Чести главоболки
 • Дисфункции на дигестивниот систем
 • Се чувствувате поспано цело време
 • Недостаток на сексуална желба
 • Бавни реакции
 • Нарушувања на меморијата
 • Варирање на крвниот притисок
 • Слаба еластичност на мускулите и на кожата
 • Апатија и раздразливост
 • Губење на косата
 • Често разболување

Присуството на најмалку 2 од овие симптоми сугерира дека нивото на тестостерон е ниско. За да се врати потенцијата, неопходно е да се зголеми нивото на тестостерон.

ProDrops совршено ја враќа функцијата за производство на тестостерон. Дејствува директно врз лајдинговите клетки на тестисите, подобрувајќи ги нивните функции како на 20 или 30 години. Тоа доведува до зајакнување на телото и потенцијата.

Како што споменавме порано, пациентите кои изгубија секаква надеж дека ќе се вратат во нормален сексуален живот, целосно се опоравуваат по 6-8 неделен курс на ProDrops. Неопходно е да се земаат 20 капки ProDrops два пати на ден, половина час пред јадење. Првите подобрувања може да се забележат за неколку дена. Алатката ја враќа потенцијата, има корисен ефект врз целото тело и го стимулира производството на тестостерон – главниот машки хормон.

Решивте да го продавате овој производ со 50% попуст?

Точно! Овој производ ќе биде испорачан до сите мажи кои сакаат да си ја вратат потенцијата. Моментално на залиха има околу 1.000 пакувања, а ние (моите колеги и јас) ќе ги испратиме до првите кои ќе остават барање на официјалната веб-страница на производот.

Повторувам – ќе платите само половина од цената.

ProDrops полностью натуральный – он содержит концентрированный экстракт листьев дымного дерева с комплексом биоактивных веществ, чрезвычайно полезных для мужского организма. Его можно принимать без рецепта врача, в домашних условиях, без контроля специалиста.

За разлика од вијаграта, ProDrops го зголемува либидото и потенцијата, исто како кога се појавуваат природно, без стимуланси.

Што треба да се направи за да се нарача ProDrops со 50% попуст?

 • Мора да живеете во Македонија.
 • Направете нарачка на официјалната веб-страница на производот.
 • За 5-7 дена ќе добиете парцела со сируп на пригоден начин.

Дали е вистина дека ProDrops помага да се врати потенцијата на старост? Резултати од истражувањето

На веб-страницата на приватниот центар за урологија (каде што беше развиен ProDrops), направена е анкета меѓу пациентите кои користеле ProDrops.

Анкетата содржи само едно прашање: „Дали ProDrops ви помогна да си ја вратите потенцијата?“

Резултати од анкетата:

Побрзајте да нарачате ProDrops, пред другите. Илјада пакувања продадени со 50% попуст!

Нарачајте ProDrops со 50% попуст на официјалната страница

(Ако на веб-страницата ја видите пораката за 50% попуст, вие сте еден од среќниците).

Коментари

Коста

Нарачав ProDrops, ви благодарам. Агентот ми вети дека ќе го добијам за 5 дена по пошта.

Даниел

И јас го нарачав. Не можев да имам секс повеќе од една година, но немам намера да се откажам. Се надевам дека ProDrops ќе ми помогне. Имам контраиндикации од вијаграта поради проблеми со срцето.

Марјан

Потврдувам! ProDrops е одличен производ. Имам 54 години и во последно време мојата потенција беше еднаква на нула. Многу ретко се возбудував. Пробав многу лекови, природни рецепти, апчиња, отидов кај неколку уролози. Само овој производ ми помогна. Сега имам редовен секс барем еднаш неделно. Дури и општата состојба ми се подобри, тестостеронот е многу корисен за мажите.

Борче

По третманот со ProDrops, се чувствував помладо.

Љупчо

Го нарачав. Сè уште е достапен. Испораката е по пошта. Ова е првпат да нарачам нешто од интернет, но не е комплицирано. Само треба да го внесете телефонскиот број. Ми се јави еден од агентите да ја потврдам адресата за испорака.

Владо

Ги прочитав информациите за ProDrops на страницата. Импресивно! Исклучително корисен производ за стари лица. Тестостеронот ве штити од стареење!

Елена

Мислам дека ќе го нарачам за мојот сопруг. Има само 48 г., но е речиси импотентен. Јас имам 41 година и немам намера да се откажам од сексот.

Андреј

Мојот 65-годишен сосед има многу активен сексуален живот. Тој го користи овој производ. Сум го видел во неговата куќа.

Симон

Го нарачав.

Филип

Не ми се верува… Почнав да го земам пред една недела, но веќе се чувствувам 10 години помлад. Единствено вијаграта ми помагаше досега, но има многу несакани ефекти. Им го препорачувам овој производ на сите!

Пеце

Имам 61 година и сум импотентен веќе 5 години. Отидов кај уролог (за друг проблем), а тој ми го препиша ProDrops за подобрување на општата состојба. После третманот, почнав да чувствувам желба за секс. Понекогаш сум возбуден и можам да имам секс. Се чувствувам подобро.

Иван

Го подигнав вчера од поштата. Цената е добра.

Лазар

За 3 недели, целосно заборавив на еректилната дисфункција. Им го препорачувам на сите. Единствениот производ кој навистина помага. Имам 59 години.

Ристе

Го нарачав. Агентот ми рече дека останале само 200 пакувања, но залихите брзо се трошеле.

Latest Recipes